Vola.ro

Gibraltar              Gibraltar este un teritoriu britanic aflat in Europa de Sud cu o autonomie interna, marginind stramtoarea Gibraltar. Aici traiesc: spanioli, britanici, maltezi, italieni, etc. In Gibraltar clima este placuta pe tot parcursul anului, iarna temperaturile nu scad sub 10°C, iar vara ele nu prea depasesc 28°C.
              Este foarte interesant de vazut, deoarece aici gasiti: maimutele Barbary singurii macaci din specia lor aflat inlibertate in Europa, fiind sosite din Africa; varful stancii (cu telecabina sau pe jos) - daca este senin se poate observa coasta Africii de Nord; pestera Sf Mihail, o catedrala in stanca cu stalactite si lacuri subterane; dacafaceti o excursie cu vaporasul pe apele stramtorii Gibraltar, puteti admira balene si delfini. Din Gibraltar putetiajunge foarte usor in Tanger, Maroc, existand curse maritime regulate, la preturi accesibile.

Capitala: Gibraltar
Clima: climat mediteraneean cu ierni blande si veri calde
Religie: catolica, anglicana, musulmana
Limba oficiala: engleza si spaniola
Moneda: lira de Gibraltar
Numar de locuitori: 28.000
Fus orar: CET
Aeroporturi internationale: Gibraltar - se afla chiar in centrul orasului, zboruri internationale care sa aterizeze sau sa decoleze de pe/pe acest aeroport sunt doar ocazional.

Ca sa ajungeti in Gibraltar folositi aeroportul din Malaga, aflata la cca 100km de Gibraltar. Exista curse speciale pe aceasta ruta, sau excursii organizate. Preturile sunt de la 30 de euro in sus de persoana.
 Oferte Gibraltar