Vola.ro

Portugal Tour

 

In Portugalia vei trai experiente intense de neuitat: inseratul pe muzica fado, cazarea in foste resedinte nobiliare si multe altele, dar neaparat degustatul vinului de Porto.

Recomandam sa va cazati in asa numitele "pousadas" - foste case si castele regale - sunt putin cam scumpe. Aruncati o privire aici: www.pousadas.pt.
De asemenea, nu ar trebui sa plecati din Portugalia pana nu gustati cel putin una dintre urmatoarele mancaruri: arroz de pato (orez de rata), frango a braz (pui cu ou), gelato frito (inghetata fripta).
Trebuie sa stiti ca in Portugalia viata este mai ieftina decat in Romania, la fel si in Lisabona fata de Bucuresti. 


In Portugalia ajungeti cu avionul (aeroporturi sunt in Lisabona, Porto, Funchal) sau din Sevilia luati trenul: www.cp.pt ori cu autocarul. Eurolines pune la dispozitie servicii de transport pana in Portugalia.

Prin Lisabona este optim sa va transportati cu metroul: www.metrolisboa.pt, iar prin tara cel mai bine e sa mergeti cu autocarul, poate fi mai rapid decat cu trenul si ajungeti usor prin sate. 
Daca veti alege Lisboa Card veti beneficia de multe reduceri la principalele obiective turistice, gratuitati la unele muzee si la trenurile catre Sintra si Cascais. Un card pentru 3 zile costa 36 EUR in 2011. Mai sunt carduri cu valabilitate o zi sau doua.


Itinerariu recomandat de noi:


Lisabona - Sintra - Cascais - Alentejo (zona rurala, autentica) - Algarve - Setubal - Evora - Cabo da Roca - Parque National da Peneda Geres - Porto


Lisabona:
Este o combinatie intre nou si vechi. Locuitorii, putini la numar,  sunt foarte calmi, amabili, dispusi sa te ajute. Recomandam o plimbare pe raul Tejo cu barca sau yachtul, o plimbare prin cartierul Bairro Alto - un cartier cu multe baruri, unde se asculta muzica fado.
Orasul este impanzit de taverne interesante, ai putea spune chiar saracacioase, unde se mananca bine si ieftin. Aceste taverne, precum si colinele, stradutele inguste cu trepte, casele autentice, colorate si unele dintre ele faianta cu motive maure, tramvaiele mici si galbene formeaza peisajul capitalei portugheze, un oras cald la propriu si la figurat. 
Obiective turistice Lisabona: Manastirea Jeronimos, Castelo de São Jorge, Muzeul Calouste Gulbenkian, Museu Nacional do Azulejo, Museu Nacional de Arte Antiga, Podul Vasco da Gama - cel mai lung pod din Europa, traverseaza raul Tejo, Parque de Monsanto, districtele Alfama si Belem.
Alfama este cel mai autentic cartier, cu case cu balcoane mici la care sunt atarnate rufe la uscat, strazi foarte inguste. Sus se afla Castelo de Sao Jorge.
Belem este cartierul cu cele mai multe obiective turistice: Manastirea Jeronimos si Muzeul Arheologic, Torre de Belem, Muzeul Marin, Monumentul Descoperirilor.
In Lisabona nu exista un centru istorc ne-am obisnuit sa vedem in fiecare oras european. Exista cartierul Baixa, centrul lor comercial, cu Turnul din Baixa. Acesta ar putea fi considerat centrul orasului. 
De la Cais de Sodre puteti lua vaporul care traverseaza raul Tejo. Din port luati autobuzul 101, care duce direct la Statuia Lui Hristos, de unde veti avea o panorama spectaculoasa asupra orasului.
Lisabona este mai mult decat un oras frumos, o experienta inedita! Nu o puteti asemana cu nici un alt oras din Europa, aduce putin cu Andaluzia insa.
Vezi cum poti ajunge de la aeroport in Lisabona.


Sintra:
Nu se poate sa ajungi la Lisabona si sa nu vizitezi Sintra, un oras situat la 25km de Lisabona, in districtul Lisabona. Exista un tren direct care face legatura dintre Lisabona - statia de tren se afla la statia de metrou Rossio (in centru) - si Sintra.  
Sintra este una dintre cele mai frumoase locatii de pe glob, inclusa pe lista Patrimoniului UNESCO, World Heritage. Odata ajuns in Sintra, toate simturile ti se vor activa. De cum cobori din tren vei respira aer curat si vei mirosi mireasma vegetatiei luxuriante ce te inconjoara, vei asculta fosnetul copacilor, rauletele curgand si ciripitul pasarilor. Aici natura se imbina perfect cu arhitectura romantica a orasului. Este un loc deosebit de romantic si misterios (cu poteci semi-obscure si pesteri), un loc al regilor, unde merita sa petreci cateva zile.
Obiective turistice Sintra: Palacio National da Villa, Palacio da Pena, Castelo dos Mouros, Quinta da Regaleira, Convento dos Capuchos (aici puteti ajunge doar cu taxi din Sintra, o cursa dus-intors + stationare costa aprox 30 euro).

Cascais:
Este locul de unde puteti admira Oceanul Atlantic, cu fluxul si refluxul sau, surferi, etc. Cascais este si o statiune balneoclimaterica importanta. Puteti ajunge foarte usor din Lisabona, cu trenul de la statia Cais de Sodre. 
Aici puteti admira multe biserici si capele, Muzeul Castro Guimaraes, Parcul Palmela, Muzeul Marii si Boca del Inferno - aflata la 3km de oras.

Alentejo:  
Aici natura e la ea acasa. Totul e pur si autentic. 


Algarve:
Este cea mai sudica zona din Portugalia. Are plaje foarte frumoase si pline de turisti din toata Europa.
Aici vizitam: Parque Natural da Ria Formosa. Faro: Vila Adentro (cu intrarea prin Arco da Vila), Mercado Principal, Jardim Patrao Joaquim Lopes.

Setubal:
Este un oras port si un oras industrial. Principalul obiectiv turistic este Igreja de Jesus.

Evora:
Este un oras cu aer aristocratic, dominat de studenti. Printre obiectivele turistice se afla: Praca do Giraldo, Biserica Sao Antao - Capela dos Ossos, Jardim Publico, Mosteiro de Santa Clara. 

Cabo da Roca:
Este cel mai vestic punct al Europei.

Parque Nacional da Peneda Geres:
Se afla in nordul tarii, intre orasele Castro Laboreiro (in nord) si Caldas de Geres (in sud). Aici veti fi impresionati de vegetatia exuberanta care acopera muntii, peisaje uimitoare, castele medievale, manastiri, sanctuare, etc.
Varianta traseu: Ponte de Lima - Ponte da Barca - Arcos de Valdevez - Portera do Mezio - Sovajo - strada pavata Gavieira - satul Adrao - sanctuarul religios Peneda - barajul Barragem do Alto Lindoso - Castilo do Lindoso.

Porto:
Se afla in nordul tarii. De aici este faimosul vin de Porto. Este situal pe malul raului Douro. Trebuie sa vizitati centrul istoric al orasului, caci este Patrimoniu UNESCO si Podul Dom Luis.
  • Portugal Tour
  • Portugal Tour
  • Portugal Tour
  • Portugal Tour
  • Portugal Tour
  • Portugal Tour
  • Portugal Tour

Oferte Portugal Tour